niedziela, 16 grudnia 2012

Zupy krem uwielbiam. Nie wyobrażam sobie kuchni bez blendera. Mój stoi gdzieś na widoku, bo zawsze znajdą się jakieś warzywa pod ręką. I obiad gotowy w 15 minut. ;]


Składniki:
litr bulionu drobiowego,
1 średni brokuł,
pół selera naciowego,
1 marchewka,
garść płatków migdałowych,
pieprz, sól, tymianek.

Przygotowanie:
1. Warzywa oczyścić, pokroić na drobne kawałki i gotować w bulionie do miękkości. Gdy będą miękkie przyprawić.
2. Gotową zupę zmiksować.
3. Migdały uprażyć na suchej patelni. Posypać nimi zupę.



Dla mnie smakuje taka, jaka jest. Bez dodatku śmietany, czy jogurtu.

Kolejny przepis dodany w ramach akcji:

Tagged: , , , , ,

0 komentarze:

Prześlij komentarz