Nic dodać, nic ująć. Słodka gruszka dziś na deser.
Składniki na 2 porcje:
1 duża gruszka deserowa,
2 łyżki konfitury borówkowej,
2 migdały,
2 kostki czekolady,
gotowe ciasto francuskie,
cukier puder.
Przygotowanie:
1. Gruszkę obrać ze skórki i pokroić w talarki.
2. Z ciasta francuskiego wyciąć koła o 2 cm większe od ramekinów. Następnie wyłożyć ciasto w formach.
3. Do foremek dodać po kostce czekolady, części gruszki i po łyżce konfitury.
4. Zalepić ciastem wierzch foremek.
5. Piec 20 minut w 190 stopniach.
6. Wyjąć i jeszcze gorące przewrócić na talerz do góry dnem.
7. Posypać cukrem pudrem i udekorować migdałami.
1 duża gruszka deserowa,
2 łyżki konfitury borówkowej,
2 migdały,
2 kostki czekolady,
gotowe ciasto francuskie,
cukier puder.
Przygotowanie:
1. Gruszkę obrać ze skórki i pokroić w talarki.
2. Z ciasta francuskiego wyciąć koła o 2 cm większe od ramekinów. Następnie wyłożyć ciasto w formach.
3. Do foremek dodać po kostce czekolady, części gruszki i po łyżce konfitury.
4. Zalepić ciastem wierzch foremek.
5. Piec 20 minut w 190 stopniach.
6. Wyjąć i jeszcze gorące przewrócić na talerz do góry dnem.
7. Posypać cukrem pudrem i udekorować migdałami.
wygląda obłędnie!
OdpowiedzUsuńjak na zdjęcie robione komórką to dziękuję za komplement ;] Przyjdzie Mikołaj, będą lepsze zdjęcia. ;)
OdpowiedzUsuń